1 Baranya megye

hirportal

1
Jöhet az ellenszer a Zika-vírusra (2016-02-03)
Forrás: Origó egészség
Egyre több helyre szivárog be a Zika-vírus, nemrég Írországban regisztráltak két esetet, és kiderült: Texasban szexuális úton is elkapták. Egy indiai gyógyszergyártó vállalat azonban jó hírekkel szolgál: azt mondják, két vakcinát is fejlesztenek, közülük az egyikkel célegyenesbe kerültek.
Tovább
Zika-vírus: száznál több a beteg Guatemalában (2016-01-30)
Forrás: Origó Külföld
A guatemalai egészségügyi hatóságok százöt beteg esetében erősítették meg a Zika-fertőzöttséget, Venezuelában pedig több száz betegnél léptek fel súlyos szövődmények.
Tovább
Visszacsúszóban a magyar egészségügy (2016-01-26)
Forrás: MNO
Tavaly még a 25. helyen volt a vizsgált 37 európai ország között a magyar egészségügy, a kedden publikált legfrissebb, Euro Healt Consumer Index 2015 elnevezésű 115 oldalas jelentés alapján az adatokat szolgáltató 35 ország között már csak a 27. helyen állunk, két helyet csúsztunk vissza.
Tovább
Felfedezték a memóriavesztés kulcsfontosságú mechanizmusát (2016-01-25)
Forrás: Origó egészség
Spanyol kutatók a memóriavesztés olyan kulcsmechanizmusát fedezték fel, amely szerepet játszik többek közt az Alzheimer-kór kialakulásában is. A mechanizmus jobb megismerése remélhetőleg lehetőséget ad majd a memóriavesztés megakadályozására.
Tovább
Európát is elérte a Zika-vírus (2016-01-24)
Forrás: Origó Külföld
Három britnél mutatták ki a Zika-vírust, akik korábban Kolumbiában, Suriname-ban, illetve Guayanában jártak. A kórokozó elsősorban terhes nőkre veszélyes.
Tovább
A rák kevésbé ismert rizikófaktorát fedezték fel (2016-01-22)
Forrás: Origó egészség
Napjainkban a rosszindulatú feji és nyaki daganatok 70 százalékát a HPV-fertőzés okozza. Egy új tanulmány szerint a vírus az orális szexszel is terjedhet, ily módon hozzájárulhat a feji és nyaki daganatok kialakulásához. 
Tovább
1